National Assembly Communication Building / HAEAHN Architecture

National Assembly Communication Building / HAEAHN Architecture

© Namsun Lee© Namsun Lee© Namsun Lee© Namsun Lee+ 19

© Namsun Lee
© Namsun Lee

Text description provided by the architects. Create a flexible place for public purposes: The National Assembly Communications Building to be built in the National Assembly area of ​​South Korea, the cradle of Korean democracy, was to be designed as an open place reflecting the pluralistic democratic ideology while embracing the order of existing components. And, the function of the building to be used by user groups would not only require systematic security systems, but also spatial flexibility and expandability. Thus, Haeahn Architecture aimed to construct “a flexible building containing open spaces” where the daily life of the public would naturally take place, in addition to the formal monumental character of the space of the National Assembly. Implementation of an open green space on a flexible zone: The project site was a green space surrounded by lush trees, about 10 to 12 meters in height on average.

© Namsun Lee
© Namsun Lee
Diagram
Diagram
© Namsun Lee
© Namsun Lee

Reflecting such status, Haeahn Architecture created a green space open to the public and aimed to make the building familiar and low enough, ensuring that the height would not exceed four stories to be buried among green trees. The roof of the low building would also be a green area, connecting the flow of nature, and the trace of a “forest”, once used as a green belt for many years, would be left with the zelkova trees, which were as old as the history of the National Assembly building. Thus, the monumental landscape of the National Assembly sector would be well preserved.

© Namsun Lee
© Namsun Lee
Plan
Plan
© Namsun Lee
© Namsun Lee

Systematic space creation through flexible layers: Given the characteristics of the building where various functions and users coexisted, Haeahn Architecture aimed to increase spatial usability and work efficiency while maintaining the independence of each installation by distributing the functions per floor via a horizontal zoning plan. . The four cores surrounding the atrium would provide one circulation system per user and one security system per facility. In addition, by applying an optimized structural modular system to the composition of the integrated workspace, Haeahn Architecture has composed a functional space and a workspace that must respond flexibly to the changing demand for space in the future.

© Namsun Lee
© Namsun Lee

Making a communication space with flexible crevices: Haehn Architecture paid attention to the building that spoke for pluralistic democracy, as the building embraced multiple functions for the public, press, parliamentary politics and administration; therefore, Haeahn Architecture realized a spatial identity under the building spatial theme “Meet and Communicate” for the user groups to build a strong democracy and the national vision through mutual cooperation and dialogue.

© Namsun Lee
© Namsun Lee
Map - Site
Map – Site
© Namsun Lee
© Namsun Lee

Various spaces designed for meetings and communication were distributed in many places of the building, and common areas and rest areas between each functional space would be permanently connected to the building, both inside and outside. These spaces were designed as places of relaxation and sharing, as they allowed communication between people and people, space and space and nature and the city, making the new building an open space where a communication alive would always take place.

© Namsun Lee
© Namsun Lee

About Thomas Brown

Check Also

Grunt, hoo, gasp, cry: chimpanzees use complex vocal communication

WASHINGTON: Scientists exploring the evolutionary origin of language have detected a vocal communication system in …